Over 1e Hypotheek Fonds

Het 1e Hypotheek Fonds is een serviceprovider en koppelt de vraag en aanbod van kapitaal aan elkaar. Wij stellen investeerders in staat om vastgoedondernemers in hun financieringsbehoefte te voorzien.

Elke financiering krijgt hiervoor haar eigen hypotheekobligatie uitgifte. Investeerders hebben via onze Stichting Obligatiehouders altijd het recht van 1e hypotheek op het gefinancierde vastgoed.

Onze staat van dienst

Het 1e Hypotheek Fonds BV heeft een goed trackrecord opgebouwd. Er zijn inmiddels negen hypotheekobligaties bij investeerders geplaatst. Gezamenlijk hebben deze een omvang van ruim € 23 miljoen. Hiervan is inmiddels meer dan € 16 miljoen weer terugbetaald aan de investeerders. Alle obligatieleningen presteren conform de gestelde prognoses.

AfgelostOmvang in €Datum aflossing
Hypotheekobligatie I1,25 miljoen2020
Hypotheekobligatie II2,2 miljoen2020
Hypotheekobligatie III1,7 miljoen2021
Hypotheekobligatie IV2,6 miljoen2019
Hypotheekobligatie V1,8 miljoen2022
Hypotheekobligatie VI4 miljoen2021
Hypotheekobligatie VII3,1 miljoen2022
Actieve fondsenOmvang in €Datum aflossing
Hypotheekobligatie VIII4,6 miljoenAflossing per 2024
Hypotheekobligatie IX2,48 miljoenAflossing per 2025
Hypotheekobligatie X9,58 miljoenAflossing per 2027

Directie

Het 1e Hypotheek Fonds BV wordt bestuurd door Remco de Louwer (1971) en Marco Gambino (1966). Zij hebben ruime praktijkervaring met het verstrekken van vastgoedfinancieringen aan ondernemers. Sinds 2016 zijn zij betrokken geweest bij tal van financieringen met een totale omvang van meer dan € 100 miljoen.

Tevens zijn zij de initiatiefnemers achter het Zilver Wonen Fonds, het Vastgoed Financiering Fonds en Sheldon Invest. Deze laatste onderneming is als beleggingsonderneming in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:96 van de Wft en staat daarmee onder doorlopend toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank. Als bestuurders van Sheldon Invest zijn Remco de Louwer en Marco Gambino door de AFM getoetst op deskundigheid en betrouwbaarheid.

Het 1e Hypotheek Fonds, het Vastgoed Financiering Fonds en het Zilver Wonen Fonds vallen niet onder AFM toezicht.

 

Remco de Louwer

Remco de Louwer is sinds 1997 actief in de wereld van de vastgoedbeleggingen. Na zijn studie bedrijfskunde vestigde hij zich als zelfstandig adviseur. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de realisatie van diverse vastgoedbeleggingsfondsen in   binnen- en buitenland. Vanaf januari 2000 was hij als financieel directeur verbonden aan één van de grootste aanbieders van vastgoedbeleggingen in Nederland. Hier had hij de dagelijkse leiding en hield hij zich bezig met het ontwikkelen van vastgoedfondsen, de beoordeling van aangeboden vastgoedprojecten en het beheer van de bestaande vastgoedfondsen. Deze fondsen investeerden in Nederlands, Duits, Amerikaans, Canadees en Oost-Europees vastgoed.

Marco Gambino

Marco Gambino is sinds 1988 actief in de effectenwereld. In de beginperiode in loondienst maar al snel als ondernemer bij Nederland Effecten. Tussen 2000 en 2008 was hij eigenaar van Sheldon Consult, welk bedrijf zich richtte op consultancy voor financiële instellingen. Zijn cliënten waren voornamelijk actief in private equity en vastgoedinvesteringen met het plaatsen van effecten op de kapitaalmarkt (emissies). In deze periode werd duidelijk dat er veel vraag bestond naar deze dienstverlening waaruit het idee van Sheldon Invest is ontstaan.

Dit zijn onze partners

Compliance en adviseurs

Het 1e Hypotheek Fonds is serviceprovider, zij werkt voor de uitgevende instelling. Haar taak bestaat voornamelijk uit het opstellen van het informatiememorandum. Hierin komt alles te staan wat van belang is bij de uitgifte van 1e hypotheekobligaties. Als serviceprovider laten wij ons hierbij adviseren op het speelveld van het financieel recht. Daarnaast dienen wij compliant te zijn met complexe financiële wet- en regelgeving. Hiervoor maken wij gebruik van specialisten op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving. Dit zijn de marktpartijen waarmee wij samenwerken.

Wie is onze cliënt?

Het 1e Hypotheek Fonds werkt als serviceprovider voor ondernemingen (onze cliënten). De acceptatie van deze opdrachtgevers èn haar investeerders, wordt door ons uitgevoerd conform het customer due diligence beleid. Het succesvol doorlopen van de investeerdersacceptatieprocedure is voorwaardelijk om te kunnen worden toegelaten als investeerder of geaccepteerd te worden als opdrachtgever.