Wees kritisch, zoek de verdieping

Er is veel keuze voor investeerders: banksparen, beursbeleggen, aandelenfondsen, vastgoedfondsen enz. Maar wat zijn de risico’s en hoe zeker is het verwachte rendement? Wat zijn de (verborgen) kosten? Hoe ervaren is de initiatiefnemer? Wat is het trackrecord? Is er AFM toezicht? Het is niet makkelijk om overal goed “onder de motorkap” te kunnen kijken.

Op deze website geven wij antwoorden op al deze vragen, en meer. Zo kunt u zich breed oriënteren en een goed geïnformeerde beslissing nemen. Wees kritisch, kijk verder, lees verder.

Video uitleg

Uitleg 1e hypotheekobligatie

Waarom geen financiering bij een grootbank?

Voor wie zijn obligaties een goede keuze

Ons trackrecord

Wat is een 1e Hypotheekobligatie?

Fondsdocumentatie bestuderen

Met 1e hypotheekobligaties investeert u uitsluitend met de dekking van het recht van 1e hypotheek. De documenten in de downloads hebben betrekking op de uitgifte van de betreffende obligaties. Het informatiememorandum met alle bijbehorende stukken dient de basis te vormen van uw aankoopbeslissing. U wordt geacht om het informatiememorandum aandachtig te bestuderen. Hierin staat alles vermeld wat belangrijk is.

Heeft u interesse in deze obligaties? Wilt u het informatiememorandum met alle bijbehorende stukken downloaden? Dan kan dit alleen via de website van Sheldon Invest.

Sheldon Invest werkt als exclusieve plaatsingsagent van deze 1e hypotheekobligaties. Zij mag deze stukken publiceren. Voor het verlenen van deze beleggingsdiensten beschikt zij reeds 15 jaar Sheldon Invest over de benodigde vergunning van de AFM.

Heeft u interesse in de downloads? Klik dan op deze knop, u wordt automatisch naar de website van Sheldon Invest doorgezonden.

Wat vinden wij belangrijk

Onze cliënten 100% service bieden. Geen keuzemenu als u ons belt, maar direct contact met uw relatiebeheerder, alle e-mails worden dezelfde dag beantwoord door competente medewerkers die betrouwbare dienstverlening leveren.

Onze 5 kernwaarden
In onze dienstverlening hebben wij 5 kernwaarden opgenomen. Deze zijn verwerkt in alle hypotheekobligatie uitgiftes.

 1. Concrete onderpanden middels vastgoed
 2. Minimaal 140% zekerheid bij uitgifte
 3. Altijd recht van 1e hypotheek
 4. Heldere kostenstructuur
 5. Duidelijke afspraken

Lees hoe wij financieren

Bij het financieren van vastgoed heeft risicobeheersing de focus. Het doel is om zoveel mogelijk zekerheid te creëren voor investeerders. Dit zijn de drie primaire onderwerpen waarop wordt beoordeeld:

 1. De waarde van het vastgoed
  Deze vormt het onderpand van de vastgoedfinanciering en dient bij aanvang minimaal 140% meer waard te zijn dan de leensom.

 2. De financiële huishouding van de leningnemer
  In het kort twee belangrijke condities.

  Positief eigen vermogen
  De entiteit waar de financiering aan wordt verstrek, dient over een positief eigen vermogen te beschikken.

  Positieve kasstroom
  Om in aanmerking te komen voor een financiering dient de leningnemer te beschikken over een DSCR die groter is dan 1 (DSCR = Discounted Service Coverage Ratio).

 3. De ondernemer
  De ondernemer dient over aantoonbare ervaring te beschikken als vastgoedbelegger en met succes onze Client Due Diligence af te ronden.

Wilt u meer lezen over hoe wij financieren? Kijk dan op het menu Voor financiering